MoS

Välkommen som ny ledare i Gransholms IF

Som ledare kommer du att ingå i ett ledarteam bestående av både rutinerade och mindre rutinerade ledare inom den idrott du ska börja leda. Det är viktigt att du får information om hur det fungerar i föreningen, vilka rutiner vi använder, vilka våra visioner är, hur vi ser och arbetar med ledarskapet, var material finns osv. Det är mycket att hålla reda på när man är ny och det är där ledarteamet kommer in i bilden.

Varje idrott har en eller flera teamledare beroende på hur stor verksamheten är. Teamledarens uppgift är att genomföra regelbundna möten med dem som ingår i teamet men framför allt ska teamledaren se till så att du får information om GIF och tilldelas en "ledarfadder" (någon utav de övriga i teamet). "Ledarfaddern" blir den person du kan vända dig till för att få svar på de frågor och funderingar som lär dyka upp i din nya roll som ledare.

I föreningen är vi mycket positivt inställda till ledarskapsutbildningar inom den idrott man verkar som ledare. Saknar du en grundläggande ledarutbildning inom idrotten och den verksamhet du ska leda så är det för GIF en självklarhet att du går en sådan, på föreningens bekostnad. Vi hoppas du tycker detsamma!

Om du inte redan vet vem som är teamledare inom din idrott får du reda på det genom att kontakta sektionsansvarig. Kontaktuppgifter hittar du här.

Uppdaterad: 05 MAR 2017 15:49 Skribent: Mats Persson

biwi